top of page

lør. 21. okt.

|

Sola

Julens folketoner fra Rogaland | Korlederseminar i Stavanger

Bli med på en lærerik og inspirerende seminarhelg i Sola ruinkyrkje! Vi har nylig oppdaget en helt unik skatt av julens folketoner fra Rogaland! Berit Opheim leder oss gjennom helgen og gir oss innføring i fremføringsteknikker av denne vår flotte musikalske arv.

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Julens folketoner fra Rogaland | Korlederseminar i Stavanger
Julens folketoner fra Rogaland | Korlederseminar i Stavanger

Tid og sted

21. okt. 2023, 17:00 – 22. okt. 2023, 17:00

Sola, Bautavegen 10, 4055 Sola, Norge

Info

KORLEDERSEMINAR i STAVANGER

Seminaret er en del av KORALLIANSENS dirigentsatsning: www.koralliansen.no

Tema: Julens folketoner fra Rogaland

For: Kordirigenter og interesserte korsangere

Hva: Folketoner i koret

Sted: Sola ruinkyrkje, Sola

Tid: Fredag 20. oktober kl. 17.00 – 21.00 og lørdag 21. oktober kl. 09.00 – 17.00

Seminaravgift: Korledere og interesserte korsangere:

kr. 800,- som inkluderer kaffe/te, pizza på fredagskvelder

og lørdagslunsj på Sola strandhotell.

Muligheter for seminardeltakere il å overnatte på hotellet i gangavstand til ruinkyrkja (ikke inkludert i seminaravgiften).

Påmelding:  Innen 1. oktober 2023 til: nksf@me.com

Julens folketoner fra Rogaland

Norges kirkesangforbund inviterer korledere og sangere til en lærerik og inspirerende seminarhelg i Sola ruinkyrkje 20. og 21. oktober 2023. Vi har nylig oppdaget en helt unik skatt av julens folketoner fra Rogaland. Berit Opheim leder oss gjennom helgen og gir oss innføring i fremføringsteknikker av denne vår flotte musikalske arv.

Å synge folketoner er utfordrende oppgave for de av oss som ikke har fått innføring i dette tidligere. Hvordan formidle folketonesang til koret? Hvilke utfordringer møter vi? Tekst eller noter, hvilke sangteknikker må til?

Om seminarholder Berit Opheim

Berit Opheim er en av våre fremste og mest anerkjente folkesangere, kjent fra flere innspillinger med folkemusikk. Utdannet ved Bergen Musikkonservatorium og Norges musikkhøyskole, og arbeidet fra 1992 - 2022 ved Ole Bull-akademiet på Voss. Berit har også hatt engasjement hos NTNU og Norges musikkhøyskole. 

Med en nysgjerrig holdning til musikk har hun stadig funnet nye uttrykk, blant annet innen tidligmusikk, middelaldermusikk, samtidsmusikk og improvisert musikk. Den musikalske allsidigheten hennes har vunnet mange lytterskarer på tvers av sjangrene, og hun leker seg stadig i krysningsfeltene mellom dem.

Om Schola Solensis

Siden 1995 har kvinnekoret Schola Solensis dyrket den gregorianske sangen. Koret har siden starten hatt den vakre  Sola Ruinkyrkje ved Solastranden som sitt øvingsrom. Koret har hatt flere spennende konserter og prosjekter, i inn- og utland, der lyden av middelalderen eller det historiske har stått sentralt. Koret har gitt ut to CDer og holder jevnlig konserter i middelalderkirkene i Rogaland.

Koret har den senere tid også forsøkt seg på folketonesang. Schola Solensis ledes av Ragnhild Zetterstrøm og vil fungere som øvingskor under seminarhelgen.

Del

bottom of page