Velkommen til Det 2. Norske kirkemusikksymposium!

Skrevet av: Ragnhild Hadland, publisert 30.11.2017

Det er en glede å kunne invitere til det 2. norske kirkemusikksymposium som finner sted i Oslo, 8.-11. mars 2018. Festivalen er lagt i forbindelse med Oslo internasjonale kirkemusikkfestival så her er mange muligheter for store opplevelser!

 

For nærmere opplysninger og påmelding:

https://www.kirkemusikksymposium.no/

 

 

 

 

SEMINARENE:

Seminar A: Evensong

09 Mar 2018

Trefoldighetskirken

Seminarleder: Terje Kvam. Bli med i koret og få samtidig innblikk i hvordan man arbeider fram en anglikansk Evensong. Evensong er en aftenbønn i anglikansk tradisjon. Mesteparten av  liturgien blir sunget og koret har en svært sentral posisjon. Evensong har en svært lang tradisjon i England og det finnes meget stort antall komposisjoner spesielt for denne gudstjenesten. De bibelske salmene og cantica er sentrale elementer i en Evensong.
 

Seminar B: Barnekor som trosopplæring

09 Mar 2018

Gamle Aker menighetshus

Yngvild Wattum Stuksrud  presenterer hvordan de har jobbet med barnekor som en del av trosopplæringsplanen. Hun er opptatt av å bruke salmeboken og liturgiske ledd i korarbeidet og vil presentere praktiske arbeidsmetoder fra sitt arbeid.

Tonje Kristoffersen (rådgiver for trosopplæring i Oslo bispedømme) presenterer innhold, metodikk og rammer for hvordan barnekor kan være del av en trosopplæringsplan.

 
Seminar C: Guttekor del 1 Hvor lyst bør gutter synge? - Arbeid i Guttekor
09 Mar 2018

Norges musikkhøgskole

Seminaret arrangeres i samarbeid med Norges musikkhøgskole og holdes av Judith Kamphues og Kai-Uwe Jirka i felleskap. Del 1 vil fokusere på et historisk blikk på Berlins guttekor og arbeid i koret med henvisning til litteratur og sosial kontekst.
 

Seminar D: Guttekor del 2 Presentasjon . Guttestemmen og dirigering

09 Mar 2018

Norges musikkhøgskole

Del 2 av seminaret med Jutith Kamphues og Kai-Uwe Jirka handler om stemmeomfang, utvikling av teknikker for stemmebehandling og øving samt hvordan man dirigerer et guttekor.
 
 

Seminar E: Akustisk band i Gudstjenesten

09 Mar 2018

Gamle Aker menighetshus

Å spille på lag med rom og akustikk er en utfordring. Kan det løses på en god måte? Alf Knutsen og Jon BørgeAskeland vil gi praktiske eksempler og dele sine erfaringer med bruk av akustisk band på gudstjenester i Fjellhamar kirke.  
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer