Norgesmesterskapet i kor 2017

Skrevet av: , publisert 22.03.2017


NM FOR KOR
Trondheim 13.-14. oktober 2017
Meld dere på før 2. april -og bli med i trekning av gratis påmelding!

Hvis ditt kor melder seg på innen søndag 2. april, så er dere med i trekningen av gratis påmeldingsavgift i en klasse (1500,- kroner). Vi trekker ut fem kor som slipper denne avgiften.

Meld dere på her: nmforkor.no

 

 

Publisert 22. mars 2017
Dommerne er klare!

Nå er alle dommerne til NM for kor klare. Dommerne kommer fra Danmark, Sverige, Finland og Norge, og innehar stor kompetanse innen musikk, direksjon, komposisjon -og ikke minst lang erfaring som dommere under nasjonale og internasjonale korkonkurranser.

Her er dommerne:

Mogens Dahl – Danmark, hoveddommer
Mia Makaroff – Finland
Fred Sjöberg – Sverige
Vigdis Oftung – Norge
Henning Sommerro – Norge
Marit Tøndel Bodsberg – Norge


Publisert 16. mars 2017
Koralliansen arrangerer NM for kor 2017

Koralliansen

Det er en glede å ønske velkommen til et nytt NM for kor. Denne gang er Koralliansen arrangør av NM, noe som betyr at alle kororganisasjonene stiller seg bak mesterskapet. Vi forventer derfor at enda flere kor deltar og at det blir enda mer flott kormusikk å høre.

Nytt av året er at vi har en åpen klasse og en klasse for seniorkor. I åpen klasse kan kor presentere et program i sjangeren underholdning, pop, musikal, rytmisk musikk og lignende. Her står koret fritt til å bruke akkompagnement, sceniske og koreografiske element. Fremføringen må være akustisk.

Det har også vært etterspørsel etter en egen klasse for seniorkor og her vi fram til å høre mange erfarne og spreke korsangere. I denne klassen må minst 90% av medlemmene i koret være over 67 år.

I tillegg har vi to klasser for kor på særlig høyt nivå; Elitekor og Elitekor Sakral. Klassene er åpne for alle kortyper. Deltakelse i klassen elitekor kan kun kombineres med elitekor sakral.


Historikk for NM for kor

NM for kor ble første gang arrangert i 2012. Da var det Norges Korforbund som stod bak arrangementet, og overtok etter Landskonkurranse for kor som hadde vært arrangert i mange år. Fra 2015 arrangeres NM for kor hvert andre år. Fra 2017 er det Koralliansen som er arrangør for NM.

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer