KORFEST i Fredrikstad under Hovlandfestivalen

Skrevet av: , publisert 25.08.2016

Velkommen til KORFEST i Fredrikstad!

Kjære korsangere, kirkemusikere og dirigenter

 

Det er en stor glede å kunne invitere til korseminar og konsert i forbindelse med Hovlandfestivalen! Lørdag 29. oktober er det virkelig duket til KORFEST i hyggelige Fredrikstad by!

 

Korfesten starter med at Det norske jentekor holder konsert i Glemmen kirke kl. 12.00 Så blir det barnekorkonsert ved Ung kirkesang i Østre Fredrikstad kirke kl. 17.00, og deretter skal Harald Gullichsen og Svein Ellingsens nydelige oratorium, Du fornyer jordens ansikt fremføres i Domkirken klokken 19.00. 

 

Det er i anledning markeringen av komponisten Harald Gullichsens 70 årsjubileum at dette vakre oratoriet, gitt som en gave til Norges kirkesangforbund, skal fremføres!

Verket fremføres av Borg domkor, Oslo Chorale Selskap og Kirkemusikkoret ved Norges Musikkhøyskole med orkester og solister. Dirigent er domkantor Tore Erik Mohn.

 

 

 

 

 

   Tore Erik Mohn

 

Vi ønsker å hylle både Egil Hovland og Harald Gullichsen ved å arrangere et korseminar som vi håper at dere vil delta på. Vi har invitert tidligere domkantor i Stavanger, Arne Hadland til å lede korseminaret hvor vi skal arbeide med motetter av Hovland. Disse skal fremføres i første del av konserten i Domkirken, lørdag kveld kl. 19.00. Etter vår lille avdeling, kommer så oratoriet som i seg selv vil ta litt over en time. Vi er også invitert til å delta i fremføringen av salmene som skal fremføres som en del av oratoriet.

Program for korseminaret, lørdag 29. oktober 2016:

13.30             Korseminar i Glemmen kirke. Innlagte kaffepauser.

17.15            Vi går ut og spiser på en av Fredrikstads mange hyggelige spisesteder. Hver og en ordner dette selv.

19.00            KONSERT I DOMKIRKEN.

Konsertens program:     

Egil Hovland:    Cantate Domino                    

Egil Hovland:    Salige er de som hører Guds ord

Egil Hovland:    Bli hos oss                              

Egil Hovland:    Særnummer for utvalgte kor.

Harald Gullichsen/Svein Ellingsen: Oratoriet Du fornyer jordens ansikt 

 

Seminarholder:

Seminarholder er tidligere domkantor i Stavanger, Arne Hadland. Foruten å være en svært habil orgelspiller, har Arne gjennom hele sin yrkeskarriere viet mesteparten av sin tid til korsangen. Han drev et imponerende arbeid gjennom korskolen hvor han underviste sangere i alderen 6 til 75 år!  At gutter og jenter helt ned i 9 års alderen er i stand til å kunne bli med på å fremføre Händels Messias, beviste han flere ganger. Når notelære og generell musikkopplæring er en naturlig del av barnekoropplæringen, oppnår man slike resultater.

Arne Hadland og hans kor har vunnet flere internasjonale priser. Arne ble 3. mottaker av Norges kirkesangforbunds høyeste utmerkelse, Davidsharpa, en pris han fikk for sitt store arbeid som korleder. De to andre mottakerne er Egil Hovland og Svein Ellingsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

   Arne Hadland

 

Noter til fellesnummer skaffer dere selv:

  • Egil Hovland: Cantate Domino Norsk musikkforlag N.M.O. 8643
  • Egil Hovland: Salige er de som hører Guds ord Lyche, bl. Kor nr. 72
  • Egil Hovland: Bli hos oss Fra Lysvesper (Denne synger korene for like stemmer. Vi andre blir kun med på omkvedet)
  • Salmene som inngår i Oratoriet Du fornyer jordens ansikt.  Noter blir tilsendt.

 

Deltakeravgift:

Kr. 100,- per korsanger. Dette dekker deler av utgiftene. NKSF sponser resten. Pengene betales inn korvis til konto nr. 3280.20.65611

Husk å oppgi navn på kor. Dersom du deltar alene uten ditt kor, husk å oppgi navn.

 

Påmelding:

Send mail til nksf@me.com innen 1. september

 

Ettersom vi nå vet at vi skal synge i første del av oratoriekonserten, blir det ikke anledning til flere enn 4 særnummer. Disse er plukket ut på forhånd.

 


Arne Hadland - Bilde.doc

Arne Hadland - Bilde.doc

Arne Hadland - Bilde.doc
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer